Startersadvies

Monique

 

Welke vraag u ook hebt over uw opstartformaliteiten, ondernemingsloket, vereiste verzekeringen, steunmaatregelen of uw sociale zekerheid als zelfstandige, bij Aviso+ bent u aan het juiste adres. Wij hebben alle kennis en tools aanwezig op ons kantoor, zodat u niet nog eens zelf naar een ondernemingsloket hoeft te gaan.

Wij zijn als kantoor tevens erkend voor startersbegeleiding en zullen u stap voor stap begeleiden in uw nieuwe activiteit.

 

1. Voorbereiding

Als boekhouder-fiscalist kunnen wij u perfect begeleiden bij het opmaken van een businessplan of financieel plan. Bij een eerste gesprek kunnen we nagaan of een eenmanszaak of een vennootschap voor u fiscaal het interessantste is. Als u voor een vennootschap kiest, kunnen we vervolgens de geschikte vennootschapsvorm kiezen en u begeleiden in de oprichting hiervan: coƶrdinatie met bank en notaris.

 

2. Ondernemingsloket

Om een onderneming te mogen beginnen in Belgiƫ, moet u enkele formaliteiten regelen. Voor al deze formaliteiten kunnen wij alles voor u intern op ons kantoor regelen en dient u zich niet nog eens onnodig te verplaatsen naar een ondernemingsloket. Wat kunnen wij o.a. voor u in orde brengen:

 

  • inschrijving van uw onderneming in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO)
  • onderzoek naar de ondernemersvaardigheden
  • aanvullende diensten zoals activatie btw-nummer en vergunningen

 

Hal.jpg

 

3. Uw sociaal statuut

Als zelfstandige bent u verplicht om elk kwartaal sociale bijdragen te betalen. Daarvoor kunnen wij u aansluiten bij Xerius, dat de sociale bijdragen voor u berekent en optreedt als tussenpersoon van de overheid. In ruil voor die sociale bijdragen krijgt u socialezekerheidsrechten, zoals ziekteverzekering, pensioen en kinderbijslag. Voor al deze diensten ivm sociale zekerheid kunt u ook bij ons kantoor terecht en heeft u dus maar 1 adres voor al uw vragen.

 

4. Aanvullende verzekeringen

Als u als zelfstandige ziek wordt, krijgt u pas na 30 dagen een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Ook het pensioen van een zelfstandige ligt vaak lager dan dat van een loontrekkende. Gelukkig zijn er een aantal fiscaal interessante aanvullende verzekeringen waar wij u als fiscalist een op maat gemaakt advies over kunnen geven.

 

 

Afspraak

 

Contactgegevens:

Hekstraat 60
3580 Beringen
011/27.83.20
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aviso+, Erkend door ITAA

boekhoudlogoAviso+ | BE 0456.026.001 |
Erkend door het ITAA met erkenningsnummer 50.111.109

 

Disclaimer

Alle informatie op deze website is puur ter informatie. aan teksten kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met ons kantoor. Onze dosierbeheerders staan altijd ter beschikking. 

GEDRAGSCODE E-INVOICING

Ons kantoor heeft de gedragscode voor elektronische facturatie ondertekend en wenst hiermee een actieve rol te vervullen ter promotie van digitale facturatie.

 

Lees meer over gedragscode e-invoicing